A vállalat

2003. január 1-én kezdte meg hivatalos működését a cég EvoBus Hungária Kft néven.
2021. február 1-től Omnibus Hungária Kft néven folytatja tevékenységét változatlan formában és feladattal.

Az Omnibus (korábban EvoBus) Hungária Kft kétharmad részben az osztrák Pappas Holding cégcsoport, és egyharmad részben pedig a német EvoBus GmbH tulajdona, amely vállalat a Daimler Truck AG 100%-os leányvállalata.

A cég négy márkát képvisel Magyarországon, a Mercedes-Benz és a Setra járműveinek értékesítése mellett, a saját szerviz ellátást biztosító OMNIplus szolgálatatásokkal és a használt autóbusz értékesítési üzletágazat a BusStore kínálatával is rendelkezésre áll.
Teljes körű szállítóként minden igényt lefedünk a buszágazatban. Célunk, hogy minden ügyféligényre a legjobb megoldást kínáljuk. Termékkínálatunkban megtalálhatók a városi, távolsági és turistabuszok, továbbá ezek alvázai is. Az ezekhez illeszkedő OMNIplus szolgáltatáscsomaggal egy buszokra szakosodott szervizhálózatot, a BusStore márkával pedig használt buszok széles kínálatát nyújtjuk.
A technológia és az innováció terén élenjáró vállalatként követendő mércéül szolgálunk a biztonság, a kényelem, a dizájn és a környezetvédelem terén. Ügyfeleinkek környezetbarát, hatékony és biztonságos buszokat kínálunk. Ezzel együtt célkitűzésünk, hogy fenntartható válaszokat adjunk a jövő mobilitási kihívásaira is.

A megalakuláskor jellemzően érvényes 15%-os piaci részesedést folyamatosan növelni sikerült, mígnem 2020-ban piacvezető is volt a cég Magyarországon a 8 t feletti, új autóbusz kategóriában.

Tulajdonosainkról

Többségi tulajdonosunk:
A PAPPAS AUTO több mint 7 évtizede van jelen az autópiacon, mára Közép-Európa egyik legnagyobb és legújítóbb szellemű járműkereskedelmi vállalata. Működését minőségi és innovatív tevékenység, valamint személyes tanácsadás fémjelzi.
A vállalat története közvetlenül összefonódik az alapítókkal, a Georg és Dimitri Pappas fivérekkel és a Mercedes, mint húzómárka felépítésével és sikerével.
A Pappas Holding több mint 2400 dolgozót foglalkoztat négy országban, Ausztriában, Magyarországon, Bajorországban és Bulgáriában. Ezekben az országokban a legjelentősebb munkaadók között szerepel.
A cégcsoport 31 éve van jelen Magyarországon folyamatosan bővítve hálózatát és tevékenységi körét.

Kisebbségi tulajdonosunk:
Az EvoBus GmbH a Daimler Csoport európai buszos üzletágáért felel. A Setra és a Mercedes-Benz márkák 1995-ös egyesítésével megteremtették az EvoBus GmbH sikerének alapjait.
Az omnibuszt feltaláló Mercedes-Benz, valamint a korábban Kässbohrerként ismert és nagy hagyományokkal rendelkező Setra a buszgyártás úttörői.
Kisebbségi tulajdonosunk gyártóüzemei és szervizhelyszínei által valamint több mint 8 000 munkatársával van jelen Európában.
Az EvoBus GmbH a Daimler Truck AG vállalataként a Daimler Buses globális buszágazata részeként működik.

A Társaság stratégiájának bemutatása.

Értékesítési stratégia:

 • Értékesítés: prémium kategóriás, megbízható, gazdaságos és kiváló műszaki felszereltséggel rendelkező Mercedes-Benz és Setra autóbuszok értékesítésére, valamint a vevőspecifikus igények kielégítésére jelenlegi és jövőben ügyfeleink számára.
  Értékesítést követően sem hagyjuk magára az ügyfelet, szerviztámogatások, oktatás, stb. a jobb ügyfélelégedettség miatt.
 • Közbeszerzési eljárások esetén komplett járművek, flották értékesítése, nagyobb darabszám esetén minél kedvezőbb ár megajánlása.
 • Készre szerelendő járművek: a komplett jármű értékesítés mellett a készre szerelendő járművek eladása, támogatva ezzel a magyar hozzáadott értéket járműveinket illetően.
 • Környezetvédelmi normák, előírások: egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a minél kisebb vagy 0 károsanyag-kibocsátású járművek, így a jövőben az értékesítés területén is nagyobb szerephez fognak jutni az elektromos hajtású járművek, ezzel együtt tanácsadást biztosítunk az elektromos járművek üzemeltetésében a Mercedes-Benz eMobility Consulting Team szakemberei által.
 • Új, elektromos hajtású autóbuszok bemutatása, tesztelési lehetőség biztosítása jelenlegi és jövőbeni ügyfelek részére.
 • Alváz értékesítés: A komplett autóbusz értékesítés mellett az alváz értékesítés jelentős számú hányadot ad ki az eladási darabszámaink tekintetében, így fontos a további, hosszú távú együttműködés ezen a területen stratégiai partnerünkkel, az ITK Holding Zrt-vel.
 • Magánvállalkozók, egyéni megrendelések: az egyéni megrendelések az értékesítés kisebb hányadát teszik ki, A magánügyfelek számára–az autóbuszos turizmus, személyszállítás területén– autóbusz vásárlását támogató lehetőségek ajánlása, versenyképes árral, készletről szállítással, EU-közösségen belüli termékértékesítő minőségben, visszavásárlási garancia és kiterjesztett garancia biztosításával.

Vevőszolgálati stratégia

 

 • minőségi ügyfélkezelés: flotta és magán ügyfelek kiszolgálása magas minőségben, Service 24h szerviz szolgálat, ügyfélorientált garanciapolitika, ügyfélszolgálat, tanácsadás, reklamációkezelés, garancia ügyintézés
 • hálózatfejlesztés: a magyarországi hivatalos szervizhálózat tervezése, fejlesztése, irányítása és optimalizálása, beleértve a pótalkatrész ellátást is úgy, hogy minden EVOBUS-termék tulajdonosa a magas szintű követelményeknek megfelelő szervizt vehessen igénybe
 • szerviztámogatás: oktatások, képzések megszervezése, műszaki segítségnyújtás, célszerszámok, rendszerek, diagnosztikai eszközök biztosítása, új típusok műszaki előkészítése, szükséges gyári információk megosztása.

Elérhetőségeink

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek bármelyikén.

1117 Budapest,
Hunyadi János út 6.

info@omnibushu.com

Gyors üzentküldés

Adatkezelés

13 + 3 =