2021 nyár végén három hétig vendégeskedett Magyarországon a Daimler Truck AG leányvállalata, az EvoBus GmbH új fejlesztésű Mercedes-Benz Intouro típusú bemutató autóbusza. A magaspadlós, helyközi kategóriájú jármű egy több európai országot érintő teszt- és bemutatóprogram részeként érkezett hazánkba, hogy a szakmai érdeklődők testközelből is megismerkedhessenek vele, miután a járványhelyzet miatt a szokásos nemzetközi autóbusz- ill. haszongépjármű kiállítások (IAA, Busworld) nem kerültek megrendezésre.

A tesztprogram során olyan autóbuszos ill. személyszállítással is foglalkozó vállalkozások próbálták ki a járművet, amelyek ilyen kategóriájú autóbusszal dolgoznak a mindennapokban: menetrend szerinti személyszállítást végeznek vagy szerződéses járatokat (pl. munkásszállítás) üzemeltetnek. A bemutatóprogram része volt a szakmai sajtó számára tervezett, tesztvezetéssel egybekötött sajtónap is, amelyre szeptember 8-án került sor. Ennek során először bemutattuk az új típuscsaládot, majd a konkrét járművet a sajtó képviselőinek. Külön köszönettel tartozunk a tesztautóbusz sebességváltóját is szállító ZF magyarországi szervizképviseletének, a Protruck Kft-nek, amiért munkatársaik részletesen bemutatták az autóbuszba szerelt új Ecolife 2 típusú automataváltót és az újságírók rendelkezésére álltak.

A telephelyünkön megtartott tájékoztatók után indult a tesztvezetés, amelynek során a sajtó munkatársai részben vezetve, részben utazva is megismerkedhettek az új Intouro jellemzőivel. A tesztvezetés során az autóbuszt kipróbáltuk főúton, mellékúton és autópályán is, forgolódtunk parkolóban és buszmegállóban, így a várható felhasználási körülmények széles skáláját prezentálni tudtuk. Az új Mercedes-Benz Intouro fogadtatása a magyarországi tapasztalatok alapján egyértelműen pozitív volt. A járművet kipróbáló ügyfelek ill. gépjárművezetők kiemelték az autóbusz kedvező menetdinamikai jellemzőit, a vezetéstámogató rendszerek – különösen a jobboldali holttér-figyelő „Sideguard Assist” – hasznosságát és az utastér felszereltségét. Az ügyfelektől és újságíróktól kapott visszajelzéseket továbbítjuk a gyár felé.

A típuscsalád magyarországi bemutatkozásának nem várt, ám mégis kellemes meglepetése pedig, hogy a Volán Buszpark Kft. által magas padlós helyközi autóbuszokra kiírt közbeszerzési eljárás 2. részében cégünk ajánlata nyert, így az Omnibus Hungária Kft. 2022 tavaszán 32 db 13 méteres Mercedes-Benz Intouro M típusú autóbuszt fog leszállítani Magyarországra. Reméljük, a magyar utazóközönség is elégedett lesz a típussal!

Lehet, hogy egy kép erről: szabadtéri és , szöveg, amely így szól: „@intoure AzújMercedes-Benz Mercedes Intouro ....... ....... hatékony, gazdaságos, biztonságos!”
Lehet, hogy egy kép erről: ‎, szöveg, amely így szól: „‎Active Brake Assist 5- az autóbuszok között világelsőként Mercedes-BenzIntouro-ban! Mercedes- WA ن‎”‎